Sunday

alkisah..

nokia (aku lupe ko model n ape):
hai sheena. ko igt lg x bile kau beli aku.. time tu elaun matrix ko bru je masuk... ko ankat aku kat kedai time aku tgh sdp2 berehat hari ahad.. aku pon ikut la ko balik.. mule2 dulu ko bukan main jage lg aku.. siap beli cover ape sume lg...abg ko nak pinjam aku pon ko xbg.. pnh skali tu aku terjatuh. ko bkn main lg risau dgn aku.. tp aku tgk, makin lame ko maken abaikan aku.. ko campak2 je aku.. aku rase dalam seminggu tu adela 18 belas kali aku terjatuh... sedihnye aku... ko lupe ke dulu bila kau perlukan sape2, aku la perantara yg panggil org tu.. aku jgk tmpt ko ilangkan bosan, sbb ko da penuhkan memori aku dgn game2 ko tu... lame2 1 1 penyakit yg dtg kat aku.. mule2 camera 3g a.k.a mate aku rosak.. tp ko biarkan je aku... sedih aku... kemuncaknye bile screen tebakar.. ko pg kedai n kononnye nak repair aku tp aku dgr ko ckp "mahainye nak betulkan, xpela sy campak dlm sungai jela cmni".. terasenye aku dgn ko.....tp nak buat cemane, da nasib badan.. harap ko balas...

sheena:
nokia, aku rindu kat ko sgt2.. aku bkn xjge ko, tp ko tau la.. aku ni kan "lembut" orgnye...
aku tau ko byk berjase ngan aku.. aku nak bwk ko g spital henpon, tp mahal sgtla.. aku xmampu.. haha..aku mintak maaf yer.terima kasih sbb byk tolong aku. pasni, aku akan biarkan kau rehat dgn tenang utk sekian lamenye.. R.I.P

acer(laptop)
hi. kali petama kite jumpe kat kajang time tu xsilap aku.. kan.. ko dtg dgn ayah ko.. risik2 dgn tuan aku nak beli aku.. time tu aku epi la jgk sebab akan dpt tuan baru.. sekurang-kurangnye aku xla bosan duduk kat kedai tu.. bile ko da bwk balik aku balik ruma, aku nmpk yg ko syg sgt kat aku. teharu aku time tu.. aku la yg hiburkan ko hari2 dgn lagu yg beribu2 ko download tu...
aku jgk yg teman ko stiap kali assignment ko xsiap time kat matrix dulu... xmasuk lg dgn game2 yg ko da download tu, yg gembirakan ko bile ko bosan..ko igt lg x?? hmmm.. tp bile aku da makin tua, ko xjage pon aku.. ko bia kan je aku sorg2 lg bile ko balik ruma.. qisteena n erienna yg selalu temankan aku walaupun kdg2 diorg menyakitkan aku..si ayip pulak selalu gune aku utk tgk movie.. kadang2 sampai nak demam aku sbb bdn aku da pns sgt.. tp ko biarkan je.. ayul pon slalu hentak2 keyboard aku.. ko buat ilek je kan.. sakit ko tau x... nasibla aku ni agak heavyduty n masih bernyawa lg... apepon aku xmampu nak bediri tegak lg, sampai ko kene sandarkan aku kat dinding atau besi katil tiap kali nak gune aku... sedihnye aku... aku harap ko jagela aku baik2 selagi hayat aku ni ye sheena.. bye..

sheena:
wahai laptop yg byk berjase kat aku.. aku bkn xambil berat pasal ko.. tp aku xtau nak buat ape la dgn ko... aku xmara dorg main dgn ko sbb dorg tu cam singa, nanti aku xbg dorg mengamok.. hahaha.. aku minx maap yer.. tentang bdn ko yg xbole tgk tu, aku xprasan la sjak bile ko jd camni, seingat aku la kan, time tu aku balik dr kuliah n someone pinjam laptop aku.. aku bukak2 ko je die jd camni.. tp xde yg nak mengaku, so ko jgn sala kan aku pulak ;p
time kasih la sbb da byk berjase kat aku k... kalo aku ade duet nanti aku gantikan ko dgn yg baru supaye ko bole berhat selamenye dgn nokia aku tu.... peace

nokia rm99
hi anak kepada tuan aku.. bkn ke dulu ko beli aku utk bg kat mak ko?? kenape ko amek balik aku dr mak ko... ko ni buruk siku lah.. aku mls nak ckp byk.. ko pike la sendiri!

sheena:
hi nokia murah, ko ni jgn la label aku camtu.. aku pinjam jela... bkn amek terus... nanti aku pulang la balik hp ni kat mak aku...(tp xtau lg zaman bile)

nokia 6020.
hi aku hp yg ko da gune sejak form 4 lg.. ko igt x?? ayah ko yg blikan utk ko dulu... time tu aku tgk ko bkn main gembira lg... awal2 je.. lame2 ko abaikan aku... aku igt lg ko pna campak aku dr hujung ke hujung bilik ko.. time tu ko gado ngan lahabau mane ntah.... huhu.. tp aku ni bkn hp biase, aku punyai kekuatan luar biase... tp aku jgk pna sakit time ko da nak abes form 5 dulu.. aku tgk ko bkn gembira nak gantikan aku dgn yg baru.. aku redho je, ko x repair pon.. aku pon pelik cemane aku bole sihat sendiri.. skrg ko da xde hp, ko cri aku balik... barula ko nak igt aku kan...

sheena:
wahai nokia 6020, x aku nafikan.. mmg ko la hp yg paling berjase.. aku mintak maaf pernah kasari ko dulu.. skrg aku x buat dah.. ko la yg plg aku syg sbb aku ade ko je skrg ni.... ;)


nokia 5200:
ko bli aku utk gantikan aku dgn hp 6020 yg ko da jhanamkan dulu kan... time tu aku berwarne putih merah n sgt cantik.. tp makin lame kale aku makin pudar n badan aku bcalar2 dgn hebat skali.. ko pna skali gantikan aku dgn baju baru, tp bju murah yg buat speaker n microphone aku rosak... tp ko da repair... aku da sihat semula.. ko ganti lg aku dgn baju mura sekali lg, aku sakit balik mcm dulu.. kali ni ko x repair pon aku.. ko gune aku utk msg je kan.. tp lame2 aku sakit teruk.. slide aku rosak... ko da xhiraukan aku lg.... sabar je la...

sheena:
smmgnye ko hp yg paling aku menyampah... asyik rosak je... harap muke je cantik.. hahaha
aku bli ko dulu sbb time tu aku tgk org sume tgh top pakai ko.. aku pon nak jgk... tp hampeh rupenye ko ni.. ape2pon time kasih jgk sbb pna bejase dgn aku dulu walaupun sekejap saje...

6 comments:

pretty gurl said...

hoi giler ker????

sheena maat. said...

hahaha
seronok la buat cte cmni time demam2 ni...

warna krayon said...

pasal laptop acer tu,ko kata ada wat asingment matrik?adavker pakai laptop?hheheheh.petang2 on9 ada r sambil tgok aku sk8

sheena said...

adela ngok.. wat assignment agame.. haaaa....

fesal said...

autobiography terbaek !!! ;p

sheena maat. said...

terima kasih ;)